Posted on

A voltes amb la informació modificada

Aquests dies d’infern a l’Empordà m’he adonat d’uns canvis curiosos en les imatges que donaven al 3/24 força estranys.

Durant les primeres 24 hores de l’incendi esgarrifós degut a la tramuntana, els protagonistes van ser els bombers de la Generalitat, els ADF i els mossos d’esquadra. Felip Puig (Interior de la Generalitat) a Figueres on hi tenien establert el centre de comandament. I a la nit el Mas (President de la Generalitat).
No entro en qüestions visuals de política de proximitat al poble.

Al dia següent cap al migdia apareix el Vidal (interior de l’Estat) de braçet de la governadora civil (representant de l’Estat a Catalunya). Aquesta imatge no és va veure a Valencia on van cremar prop de 50.000 hectaries.

Tot esmorzant vaig agafar El Mundo i… una image dels herois de l’incendi:
El Cap de les UME, el sub-cap de les UME, el cap de la Guardi Civil, el Ministre de l’interior de l’Estat, la Governadora Civil de Catalunya, un home de paisà que no sabia qui era i el cap de la Policia Nacional.
Ni un representant dels Mossos, ni cap ADF, ni tan sols un pobre Bomber de la Generalitat. Encara no le pogut capturar aquesta foto dins de la red, potser es que no la ser trobar.

3/24 comença aquell mateix dia a fer un gir estrany en les imatges i videos. Van desapareixent paulatinament Mossos, ADF, voluntaris i Bombers i comencen a apareixer UME’s. No estic parlant de la feina i l’esforç conjunt de tothom en controlar el foc. Estic parlant de com va ser manipulada la informació.
L’últim dia d’informació important al 3/24 solament van apareixer informacions sobre la tasca feta pels UME, les lloançes dels habitants cap a ells com a salvadors, etc… molts videos sobrevolant l’area cremada i… sí! un Mosso d’esquadra controlant una cruïlla perduda a Boadella d’on sortien uns quants camions dels UME. Ni Puig, ni Mas ni rés de rés. Ni ADF’s ni voluntaris ni res de res.

D’on van venir les ordres? Perque tenen necesitat de manipular o variar la história tan recent?.
Si jo fos de fora hauria entés que gracies a l’acció final de l’exercit español , la Guardia Civil i algun bomber francés l’Empordà es va salvar de la crema. La Generalitat és va veure incapaç de controlar el foc i va deixar que ens ho solucionés l’Estat…
TV3 és pública catalana, no? També la controla l’Estat? Així ho sembla.

Bona nit i bona sort.

Anuncis

About datacblog

Dissenyador multifuncional, fotograf, creatiu jefe de mi mateix, quasi geòleg, sommiatruites, caçador de pardals, director jefe de Messier45 i bateria autodidacte.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s